Power yoga

Ashtanga yoga is een vaste serie houdingen, die je in een ‘flow’ na elkaar uitvoert, startend met een serie zonnegroeten. De vrijere vorm en afgeleide hiervan heet Poweryoga. Het is een fysiek intensieve en gedisciplineerde manier van lichaamsbeweging. Sommige positieve veranderingen merk je meteen vanaf het begin, sommige veranderingen worden later duidelijk, soms zelfs na jaren.

In een vroeg stadium ontwikkelen je balans en coördinatie zich merkbaar. Je voelt je gezonder, levendiger en energieker. Door het constant herhalen van een groot scala aan houdingen verbetert je conditionele fitheid. Je ontwikkelt kracht en flexibiliteit en je uithoudingsvermogen neemt toe. Vooral de Vinyasa’s en Surya Namaskara (zonnegroet) bouwen veel kracht op in je bovenlichaam.

De volgende positieve effecten kunnen zich, bij iedereen die Power Yoga regelmatig beoefend, voordoen:

Verbeterde houding, niet alleen tijdens de practice, maar ook in het dagelijks functioneren; Stemmingen, gedrag en kijk op het leven kunnen veranderen, mentale energie kan toenemen en het concentratievermogen kan verbeteren; Ashtanga Yoga geeft innerlijke kracht, focus en stabiliteit. Het voordeel daarvan is weer dat je beter met stress en de ups and downs van het dagelijks leven kunt omgaan; Op langer termijn verbeteren de ademhaling en spijsvertering; Benieuwd naar wat yoga voor jou kan betekenen?

Wanneer :

De Poweryoga wordt gegeven op ;

Maandag 18:45-20:00 Hot zaal
Vrijdag 10:00-11:15 Grote zaal

 

Geef eens een cadeaubon voor Yoga of een Sportmassage

Lees alles over nieuwe lessen, workshops en activiteiten!

Bekijk hier het overzicht van alle vakanties voor 2023