Tai Chi

Tai Chi is een effectieve manier van bewegen die gezondheid en welbevinden bevorderd op basis van Chinese filosofie gevechtsport en gezondheidsleer.

Tai Chi kan in verschillende stijlen worden beoefend. Wij richten ons op de Yang stijl.

Tai Chi vorm is een opeenvolging van ronde vloeiende bewegingen die precies en langzaam worden uitgevoerd. Het langzame tempo zal het lichaam gaan ontspannen waardoor het circuleren van het bloed en de energie gemakkelijker wordt. Hierdoor wordt een gevoel van kalmte ervaren, ook wel bewegende meditatie genoemd.

Door te luisteren naar het lichaam en begrijpen van de techniek leren we op een natuurlijke wijze bewegen. De basis principes van Tai Chi helpen ons daarbij. De gevechtstechniek laat zien waar kracht vandaan komt en hoe we deze kunnen gebruiken.

Tai Chi is een goede manier om stress te verminderen en zelfvertrouwen te bevorderen. Tai Chi kan op iedere leeftijd en voor iedereen. Ook een verminderde conditie of een handicap is voor beoefenen van Tai Chi geen probleem, het zal uiteindelijk de spierconditie en fysieke gesteldheid verbeteren.

Qigong

Qigong zijn losse oefeningen die de energiebanen strekken en stimuleren zodat energie rond kan stromen. De vele herhalingen hebben ook een meditatieve werking. Door het beoefenen van Tai Chi en Qigong kunnen energie blokkades opgeruimd worden en klachten verminderen. Veel spieren worden getraind en balans geoefend. Lichaamsbewustzijn, balans, ontspanning, sensitiviteit zijn kernpunten die geleerd worden.

Wanneer :

De Tai Chi wordt gegeven op ;

Maandag 20:30-21:30 Grote zaal

Geef eens een cadeaubon voor Yoga of een Sportmassage

Lees alles over nieuwe lessen, workshops en activiteiten!

Bekijk hier het overzicht van alle vakanties voor 2023