Docenten

Michael Saffrie

Poweryoga-Ashtanga yoga-Hot Poweryoga-Sportmassage

 

Michael is al 24 jaar beroepsmatig bezig met sport waarvan 12 jaar als fitness instructeur en vervolgens opgeleid tot spinning instructeur en instructeur voor diverse groepslessen. In 1996 volgde hij tevens de opleiding tot NGS gecertificeerd sportmasseur en biedt naast het lesgeven dagelijks partiële en gehele sport-en ontspannings massage’s aan.

Zijn yoga docenten opleiding heeft hij in 2003/2004 gevolgd bij Tonnie Goes van het Dasra centrum te Montfoort waar hij tevens werd ingewijd in de filosofie achter yoga.

Deze theoretische en praktische kennis heeft hij daarna uitgebreid met diverse workshops waaronder Ashtanga Yoga For Life met David Williams, Ashtanga Yoga teachers training bij David Swenson in 2006, Yogic Arts met Duncan Wong in 2008 en Ashtanga Yoga teachers training met Manu Jois in 2009.

Susan Saffrie

Basicyoga-Yin yoga-Zwangerschapsyoga-Kinderyoga-Aerial yoga-Meditatietraining

 

Ook Susan raakte bevlogen door Poweryoga en volgde, waar mogelijk dagelijks, Michael’s lessen. In 2006 volgde zij de docenten opleiding kinderyoga bij yogacentrum Jip & Jan van Helen Purperhart in Almere.

In mei 2008 heeft ze haar docentenopleiding Poweryoga afgerond, tevens bij Tonnie Goes. Susan heeft zichzelf gespecialiseerd in de rustigere vorm Basic yoga. Haar lessen worden ervaren als een oceaan van rust en ontspanning.

Haar praktische kennis heeft ze uitgebreid door het volgen van workshops Hatha Yoga met Anne Kanters, verdiepingscursus Meditatie met Carla Auer en de docentenopleiding Zwangerschapsyoga bij Astrid van Dam.

Nancy van de Munckhof

Pilates-Restorative Pilates
Ruim 10 jaar geleden ben ik met Pilates begonnen en heb het vanaf de eerste keer heerlijk gevonden. Zelf trainer worden was de volgende stap. De jaren die volgden heb ik les gegeven en naar kennis gezocht door workshops te volgen bij verschillende bekende trainers. Om meer ontspanning te vinden en ook meer te kunnen doen met dagelijkse bewegingsproblemen ben ik me meer gaan verdiepen in psoas ontspanning en biodynamisch bewegen, wat weer meer verdieping in mijn Pilates lessen brengt. Heerlijk, om van je hobby je beroep te kunnen maken.

Maaike Wijn

Tai Chi

 

In de afgelopen 10 jaar verschillende cursussen gevolgd op zoek naar diepere betekenis van het leven. Tai Chi is een belangrijke factor geweest in die zoektocht. Voor mij geeft Tai Chi handvaten om op een natuurlijke manier om te gaan met de dingen om me heen. Bewust te worden en te voelen, balans te zoeken en naar mijn lichaam te luisteren maar vooral te ontspannen.
Na 7 jaar beoefenen is Tai Chi voor mij een levensstijl geworden. En met plezier geef ik nu 3 jaar deze oosterse bewegingsvorm door. Kom ervaren wat Tai Chi is.

Joke Pluijm

Poweryoga-Basicyoga-Yin yoga-Flow yoga

 

Joke is sinds 2005 actief met yoga. Tijdens een reis door India kwam er verdieping in haar eigen practise en heeft zij haar eerste lerarenopleiding afgerond in Rishikesh.Door het reizen in Azie heeft zij bewust gekozen om ervaring op te doen met de boeddhistische levenswijze (meditatie) en filosofie. Ontwikkeling en persoonlijke groei staan tegenwoordig centraal in haar werk als trainer en coach, maar ook zeker in haar werk als PowerYoga docent.

“Het belangrijkste van Yoga vind ik, is dat het voor iedereen toegankelijk is. Iedereen kan leren luisteren naar het lichaam en stoppen met piekeren. Wanneer je tijd en energie in jezelf steekt zul je merken dat je veel dichter bij jezelf komt te staan en je veel gelukkiger bent met minder”

Annette Malk

Zwangerschapsyoga
Mijn beroep als verloskundige heb ik 20 jaar lang met veel passie uit kunnen oefenen. In deze tijd heb ik gewerkt in ziekenhuizen in Duitsland en Argentinië. In 2001 ben ik naar Nederland gekomen en heb in diverse steden als zelfstandig verloskundige gewerkt. De laatste periode dat ik werkzaam was als verloskundige heb ik in Veldhoven een eigen praktijk gerund. Helaas moest ik dit in 2012 opgeven door een plotselinge gebeurtenis in mijn leven.
Op zoek naar nieuwe uitdagingen in mijn leven kwam ik Michael Saffrie tegen. Hij liet mij kennismaken met zwangerschapsyoga. Omdat ik zelf al enige ervaring had met yoga, heb ik mij kunnen ontwikkelen als docente zwangerschapsyoga.
Susanne heeft mij in 2013 opgeleid en samen geven we invulling aan yoga en zwangerschap. Wat ik aan zwangerschapsyoga boeiend vind, is de combinatie van oefeningen en het bewustzijn van lichaam en geest. Dit helpt om meer vertrouwen te krijgen tijdens de bevalling. Door mijn ervaring als verloskundige kan ik tijdens de les tips en adviezen geven over zwangerschap en bevallen .
Ook ben ik bezig met een driejarige studie voor acupunctuur aan de Qing Bai Academie in Breda. Ik hoop in 2015 af te studeren als acupuncturist.

Chantal Theys

Stress Relief yoga-Basicyoga

Als kind vond ik het al heerlijk om bewust te bewegen, even helemaal uit mijn hoofd en in mijn lijf.
Vanuit ballet ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het bewegen en ontspannen van mijn lichaam. Ik volgde opleidingen in Pilates, Yoga, Kinderyoga en Meditatie.
Naast dat yoga heerlijk is voor het lichaam gebruik ik het als coach ook voor mentale ontspanning, kracht en balans.
Je lichaam is immers de indicator en motor voor hoe jij je van binnen voelt en wat je uitstraalt.

Doris Martinez

Kundalini yoga

 

Mijn naam is Doris en ik ben 20 jaar geleden met yoga begonnen. Na mijn vijfde les besloot ik een Hatha Yoga training te doen. Daarna kwam ik naar Nederland en had ik mijn Kundalini yoga training afgerond. Vanaf dat moment begon ik dieper in contact te komen met mezelf en dat maakte me echt gelukkig. Yoga beoefenen opent nog steeds nieuwe mogelijkheden in mijn leven. Daarom wil ik aan mijn leerlingen de mogelijkheden bieden om diep in verbinding te raken met zichzelf met de hulp van de asanas, ademhalingsoefening en en meditaties zodat ze meer geluk, vrede en voorspoed in hun leven kunnen creëren.

 

Nicole Bagaya

Tiener yoga

 

Soms zie ik kinderen binnenkomen met een enorme drukte in hun hoofd en een grote spanning of vermoeidheid in hun lijf. Als ik zo’n kind na de les ontspannen op de mat zie liggen, denk ik: ‘Dat gun ik ieder kind.’

Voordat ik besloot kinderyogadocent te worden werkte ik 23 jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens al die jaren voor de klas ontdekte ik dat mijn kracht ligt in persoonlijke aandacht.
Ik help kinderen graag op een liefdevolle manier hun persoonlijkheid te ontwikkelen.
Op school zag ik hoe kinderen soms kunnen worstelen om zich staande te houden in onze snelle maatschappij. Veel kinderen ervaren een grote druk van buitenaf. In de westerse wereld hebben ze enorm veel keuze; al snel gaan ze mee met ‘wat in is’ of kopiëren ze gedrag. Dat is niet altijd wat goed is voor henzelf. Ik vind het belangrijk, dat kinderen leren hun eigen keuzes te maken, grenzen aan te geven en dát te doen wat goed voelt en bij hen past. Ik stimuleer ze daarbij met yoga.

Ik heb de basis kinder- & tieneryoga opleiding gevolgd en afgerond. Daarnaast heb ik een aantal specialisaties gevolgd op het gebied van therapeutische kinderyoga waaronder de therapeutische kinderyoga bij Arterre , ‘Special yoga for Autism and ADHD’ en ‘Yoga fort he special child’ in Londen bij Jo Manuel. In november 2016 heb ik de Asthanga teacher training gedaan bij David Swenson.

 

Serdar Bender

Sweet Flow yoga

Hello i am Serdar. I met with yoga in 2016 and fell in love with her. To learn deeper and to spread that joy, i completed the yoga teacher training in 2017.I have experienced the energy and the courage that yoga provided to me to follow the path to the freedom.Freedom from the luggages that we cary every day.
Yoga inspires me to live each moment mindfully. I am grateful with what i am experiencing and seeking to share.

In my classes, i love to combine meditation with a gentle flow that will help you to nourish the soul and the body through breath.In some classes, we will follow our playful spirit and connect with inner child and in some classes we will try to find the silence and balance.
Stay with love and joy, namasté

Mina Biparva

Hatha yoga-Yin yoga

I am Mina, I enjoy yoga and love to share the joy and peace that it brings me, with you.

Yoga came into my path a few years ago, when I was suffering from a serious back injury. I could barely walk and couldn’t even sit for more than a year. When every treatment didn’t help and all hospital visits were hopeless, yoga shined into my life and brought me back to life and put me on a new path. Yoga was and still is a miracle to me!

Slowly, I was able to live my normal life and I decided to become a yoga teacher. I went to Nepal to learn more about yoga from its origin and I completed my teacher training there.
It was an unforgettable experience and I enjoyed the love and spirituality that you could find there in every corner! I would like to reflect that experience and share the energy, peace and balance that yoga brings to my life in my classes.

I teach, Hatha yoga, Yin yoga and meditation and I hope to be able to help others as a yoga therapist in the future. In my classes I combine meditation, asana practice and breathing exercises and sometimes I enjoy using singing bowls for meditation and relaxing.

If yoga shined into your life as well, I am happy to help you with your journey and with experiencing yoga with an spark from its origin.

Looking forward to welcoming you soon!
Namaste

Geef eens een cadeaubon voor Yoga of een Sportmassage

Lees alles over nieuwe lessen, workshops en activiteiten!

Bekijk hier het overzicht van alle vakanties voor 2021