Absolute Hotyoga

Absolute Hotyoga’ is een vorm van yoga waarbij je 26 houdingen (bijna allemaal) 2x doet, in een verhitte ruimte van ongeveer 40 graden Celsius.
De houdingen zijn iedere les hetzelfde, hierdoor kun je zelf erg goed voelen en zien hoe je lichaam en geest op dat moment samen werken. Door de temperatuur boven je eigen lichaamstemperatuur, ga je goed zweten, komen er veel afvalstoffen vrij en wordt je soepeler in je lijf.
De practice lijkt op die van de sequence van Bikram, maar heeft een iets rustigere opbouw. Deze vorm van yoga is ook minder intensief dan bijvoorbeeld poweryoga doordat deze statisch van opbouw is (zo zijn er bijvoorbeeld geen zonnegroeten).
Je hoeft je, als je eenmaal een beetje gewend bent aan de volgorde van de houdingen, minder te concentreren op de docent en kun je meer in je eigen practice komen, wat erg veel diepgang geeft in de houdingen.
In de wanden in de ruimte hangen spiegels, deze dienen om jezelf extra inzicht te geven in de houdingen (bijv.is mijn rug ’echt’ recht). Naar verhouding wordt er door de docent veel gesproken over de houdingen. Door de hitte en het zweet wat je lichaam aanmaakt is het lastiger om fysiek begeleid/gecorrigeerd te worden door een docent in de houdingen (uitglijd gevaar).
De spiegels kunnen altijd wanneer jij er ruimte voor hebt voor correcties zorgen (dus niet alleen als een docent toevallig bij je staat).

De impact van deze fysiek, intensieve practice is voor iedereen anders, maar over het algemeen voel je je na een les, schoon, rustig in je lichaam en geest en gefocust.

Het is belangrijk dat je voor een les goed drinkt (niet pas het laatste uur voor de les). Je verliest veel vocht en dat moet beschikbaar zijn in de les/lichaam en daarna moet het ook weer zo snel mogelijk aangevuld worden. Door het zweten verlies je ook veel mineralen, belangrijk dus om daarna gezond te eten/drinken. De lessen zijn voor alle niveau’s geschikt, je hoeft geen yoga ervaring te hebben.
De warmte in de ruimte is door de infrarood verwarming ook niet te vergelijken met de warmte van de sauna (de warmte is veel minder intens). Heb je medische beperkingen overleg dan wel vooraf met een specialist of deze vorm van yoga geschikt voor je is.

Wanneer ;
Absolute Hotyoga wordt vanwege zwangerschapsverlof voorlopig niet aangeboden

 

Geef eens een cadeaubon voor Yoga of een Sportmassage

Lees alles over nieuwe lessen, workshops en activiteiten!

Bekijk hier het overzicht van alle vakanties voor 2023