Kundalini yoga

Kundalini yoga is een meditatieve, spirituele en soms ook krachtige vorm van yoga, die intensieve oefeningen combineert met ‘gewone’ yogaoefeningen, waardoor de practice fysiek inspannend kan zijn, het meridiaanstelsel, het zenuwstelsel en het organenstelsel, waarbij we ook samen chanten en zingen.
Op die wijze kan ik het beste uit twee werelden samenvoegen én .. uitleggen! En dát is het wat ik de mensen graag wil laten ervaren!

Elke Kundalini yogales is uniek en steeds weer verrassend van opzet … juist omdat er veel aandacht wordt besteed aan diverse thema’s. Zo kan een les qua oefeningen heel rustig zijn (bijna meditatief), terwijl een andere les heel dynamische is, waarbij je conditie op de proef wordt gesteld! De laatste tien minuten van de les wordt altijd aandacht geschonken aan meditatie en ontspanning, waardoor je uitgerust, maar ook opgewekt en vol nieuwe energie weer naar huis gaat!

Kundalini yoga is gemakkelijk en bijzonder effectief, dus geschikt voor zowel jong als oud. De yogalessen zijn voor diegenen die nog nooit met yoga in aanraking zijn gekomen zonder meer geschikt, maar ook voor de ervaren yogi’s en yogini’s onder ons blijft het absoluut ook een uitdaging!

Ik beloof in elk geval dat de lessen afwisselend zijn en creatief met een mooie combinatie van yogaoefeningen op Westerse en Oosterse muziek

Nog even in het kort:

  • Rustige warming-up met aandacht voor flexibiliteit en rustige ademhalingsoefeningen
  • Conditieverbetering én stimulering van de spijsvertering en huidconstructie
  • Elke week een thema, zoals innerlijke kracht, het sterker maken van je hart of het ontgiften van je lever (de les kan dus -afhankelijk van het thema- zeer dynamisch en conditioneel óf juist rustig en meditatief zijn… er wordt telkens gekeken naar de behoeftes van de groep)
  • Afsluiting: meditatie met een vrolijke noot, gecombineerd met een lange diepe ontspanning, ter beloning van je inspanningen.
  • Body and Mind, Inside and Out

Geef eens een cadeaubon voor Yoga of een Sportmassage

Lees alles over nieuwe lessen, workshops en activiteiten!

Bekijk hier het overzicht van alle vakanties voor 2023