Hartcoherentie-Yoga Workshop

Hartcoherentie-Yoga workshop: ont-stressen via het autonome zenuwstelsel

Dat mentale en emotionele spanning effect heeft op je lichamelijke welzijn herken je vast wel als de spanning wat langer duurt. Vaak uit het zich in gespannen spieren en onregelmatigheid in de adem, hartslag, spijsvertering, slaap en hormonen. Het gas- en rempedaal raakt mentaal, emotioneel en fysiek uit balans en dat kost enorm veel energie. Maar hoe voorkom je nu energieverlies omdat de spanning te lang aanwezig blijft en vooral hoe behoud je regie op je welzijn in het nu?

Inzicht en grip op (on)rust en energie

Hiervoor zoomen we in op het autonome zenuwstelsel dat van oudsher mentale en emotionele prikkels vertaalt naar primaire organen om ons fysiek voor te bereiden op energie geven en behouden om te overleven.
Je krijgt inzicht in de stressreacties van het autonome zenuwstelsel, zodat je ze eerder kunt herkennen om vervolgens de balans te herstellen:

• simpelweg met je eigen hart-focus-adem die je altijd bij de hand hebt;
• en heerlijke ritmische yogabewegingen voor extra ondersteuning bijvoorbeeld voor het slapen of om de toon te zetten als je opstaat.

Mentale, emotionele en fysieke in- en ontspanning in balans

Zo begrijp en ervaar je hoe brein, hart en lichaam elkaar beïnvloeden en kunnen samenwerken voor minder stress en meer energie.
Je zult zien, dit is wel zo helder voor je hoofd en vriendelijk voor je lijf! Letterlijk zien, want er is Heartmath biofeedback apparatuur aanwezig om het effect op jouw welzijn inzichtelijk te maken. Dat motiveert om te ademen en denken vanuit jouw hart!

HM-HCM-Cert Coach-V3

Wanneer ; vrijdag 2 juni 2023 19:00-21:30
Docenten ; Chantal Theys en Susan Saffrie
Deelname kost ; €45,- (leden) €50,- (niet-leden)
Aanmelden via ; info@studiosaffrie.nl

Geef eens een cadeaubon voor Yoga of een Sportmassage

Lees alles over nieuwe lessen, workshops en activiteiten!

Bekijk hier het overzicht van alle vakanties voor 2023