Cursus Kinderyoga op school

 

    Waarom kinderyoga?

Prestatiegericht werken, groter wordende groepen en hoge verwachtingen kunnen veel stress en onrust geven bij kinderen en leerkrachten. De maatschappij vraagt meer en meer. We moeten meedraaien maar ondertussen een nieuwe manier vinden om hier mee om te gaan.
Yoga kan hier een uitkomst in bieden. Het brengt rust in het hoofd en lichaam. Het ontwikkelt je zelfvertrouwen, helpt bij concentratiestoornissen en je leert te luisteren naar je lichaam.
Daarnaast verbetert het de leerprestaties en de relaties onderling.

 

    Voor kinderen

Spelenderwijs kun je kinderen in aanraking laten komen met kinderyoga. Door de dierenhoudingen, aandachtspelletjes, ademhalings- en ontspanningsoefeningen kunnen kinderen kennis maken met deze vorm van persoonlijke ontwikkeling.
Eventueel kunnen er ook massagetechnieken toegepast worden.

zonnegroet website

 Voor wie is deze training?

De training is voor iedereen die werkt met kinderen; docenten op basisscholen, naschoolse opvang, kindercoaches maar ook voor ouders die samen met hun kind yoga thuis willen beoefenen.

    Wat gaan we doen?

Je gaat ervaren wat yoga voor jou kan betekenen in de vorm van een kinderyoga les.
Hierin behandelen we verschillende ademhalingstechnieken, concentratieoefeningen, ontspanningsoefeningen, korte meditatie, asana’s (houdingen) en massage oefeningen. Daarnaast bespreken we praktijkproblemen waarbij d.m.v. speciale technieken een oplossing gevonden kan worden.

maangroet website

    Wanneer?

Deze 2-daagse training zal gegeven worden op zaterdag 6 en 13 november 2021, van 10.00 uur tot 14.30 uur.
Maximaal 12 deelnemers.
Aanmelden kan via ; info@studiosaffrie.nl

Locatie: Yoga Studio Saffrie, Kapteijnlaan 29 in Veldhoven
De kosten van de cursus bedraagt € 269,- euro ex. BTW. Inclusief lunch, koffie, thee en lesmateriaal.

    Over Susan Saffrie eigenaar/directeur van Studio Saffrie.

Docente in basicyoga, kinderyoga, zwangerschapsyoga, Yin yoga, poweryoga, mama-baby yoga, meditatietrainingen, aerial yoga en ouder-kind yoga.

Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen in een les. Ik stem af op de kinderen.
Zijn ze uitbundig en moeten ze hun energie kwijt, dan brengt dat een andere les dan een rustige groep die kan ontspannen.
Door op een nieuwe manier te kijken naar de kinderen en je te verplaatsen in hun belevingswereld kun je ze leren een moment voor zichzelf te creëren. Daardoor kunnen ze met nieuwe energie aan een volgend moment van de dag beginnen.

Geef eens een cadeaubon voor Yoga of een Sportmassage

Lees alles over nieuwe lessen, workshops en activiteiten!

Bekijk hier het overzicht van alle vakanties voor 2023